петък , 25 май 2018
Начало / Код 11-13 / Тихомир Безлов към синдикатите в МВР: 15% увеличение на заплатите е несериозно искане

Тихомир Безлов към синдикатите в МВР: 15% увеличение на заплатите е несериозно искане

По време на протеста на полицаите и пожарникарите, синдикатите от СФСМВР заявиха днес, че ако исканията им за увеличение на заплатите с 15% и решаване на проблемите с условията на труд не бъдат изпълнени, след 5-ти януари догодина ще има всеки ден протести от страна на служителите на МВР, като в София те ще са на различни места.

Реалистични ли са исканията им и кои са основните проблеми, които пречат на реформите в МВР, в студиото на КОД 11-13 коментираха проф д-р Николай Радулов, бивш секретар на МВР и Тихомир Безлов от „Център за изследване на демокрацията“.

„Полицаите няма да отидат в работно време да протестират, защото ги прави уязвими. Не трябва да ни учудва малкият брой полицаи сега, но ако ръководството на МВР продължава да подценява полицаите, те ще излязат на протест в най-неподходящия момент“, посочи Радулов.

„Има много проблеми и в начина на представяне на нещата от профсъюзите. 15% увеличение е несериозно искане. България е една от страните с най-висок процент от БВП отделен за вътрешна сигурност. Въпреки това от 2008 година имаме постоянно намаляване на полицаите – от 34 000 на 22 000 за 9 години“, каза Безлов.

Още от КОД 11-13 – ТУК.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. запознат

    този Безлов много ги разбира нещата бе …..явно обсъжда проблемите на полицаите всеки път , с козметика си -дето му скубе веждите .