понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Новини / Тереза Мей: Великобритания вече няма да е част от ЕС, но ще остане част от Европа. И още от късната емисия на Би Ай Ти на 22 септември

Тереза Мей: Великобритания вече няма да е част от ЕС, но ще остане част от Европа. И още от късната емисия на Би Ай Ти на 22 септември

България празнува 109 години независимост! По традиция център на тържествата беше старата столица Велико Търново, където през 1908 г. Княз Фердинанд изчита за първи път манифеста, с който страната ни е обявена за независима и равноправна на света държава.

Тереза Мей говори за Брекзит във Флоренция по-рано днес. Тя заяви, че Великобритания вече няма да е част от Европейския съюз, но ще остане част от Европа. Британският премиер потвърди, че Обединеното кралство държи да остане съюзник на Евро-съюза. Въпреки това, акцент беше изказването й, че Великобритания никога не се е чувствала част от общността.

Днес у нас започва астрономическата есен. Това ще стане в 23:02 ч българско време с есенното равноденствие, показва справка в Астрономическия календар за 2017 г. на Института по астрономия при БАН.

Подробности по тези и още новини и събития от деня – вижте във видеото!

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …