вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Теодора Стоянова от Грийнпийс: Съдим Столична община за мръсния въздух в София

Теодора Стоянова от Грийнпийс: Съдим Столична община за мръсния въздух в София

Учени, политици, неправителствени организации, индустрия и потребители обменят идеи за енергийното бъдеще на Европа. В ход е Европейската седмица за устойчива енергия. В рамките на инициативата в Брюксел се провеждат конференции и други събития с идеята да се осигури сигурна чиста енергия за Стария континент.

Теодора Стоянова от Грийнпийс гостува в студиото на еМисия България и коментира защо се налага по съдебен път да се иска подобрение на програмата на Столична община за по-чист въздух и качествен живот.

„По наш анализ не смятаме, че програмата ще доведе до подобряване на качеството на въздуха в най-кратки срокове. Всички ние сме отговорни за това какъв въздух дишаме. Общината като един избран представител на хората, които живеят, може да спомага този процес да бъде по-бърз и ефективен. Те имат възможност и правомощия, но с тази програма, това няма как да стане. Затова по съдебен път изискваме тя да бъде подобрена“, обясни Теодора Стоянова.

Тя посочи, че на европейско ниво тече дискусия по директивата за възобновяема енергия.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …