четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Теодор Спасов за журналистиката извън клишетата

Теодор Спасов за журналистиката извън клишетата

„Журналист на годината“ в наградите на Българския хелзинкски комитет (БХК) Човек на годината през 2016 г. заради материалите в защита на човешките права. Теодор Спасов гостува в предаването еМисия България и разказа повече за работата си като журналист и може ли да има журналистика извън клишетата.

„Вярвам, че отговорността е задължение на журналистиката. Много по-лесно е да сложим етикет на някого. Работил съм най-много по темите за бежанците, ромите, но и за ЛГБТ-хората“, разказа Спасов.

„Темата за бежанците се разгръща ежедневно. Бежанец е само човекът, получил бежански статут. Когато говорим за мигранти, трябва да правим разлика между бежанците и мигрантите“, обясни журналистът.

По думите му за съжаление тази разлика почти не се прави нито в медиите, нито в обществото.

Той сподели, че работи на свободна практика и има възможността да се задълбочи напълно в тематиката, която е избрал. Журналистът смята, че фактите са най-важни. Спасов сподели, че все още не е осъзнал, че е получил наградата.

„За мен е чест да получа тази награда“, добави още той. Теодор Спасов каза, че ще продължи работата си като следи ситуацията с бежанците и мигрантите.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …