четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Тема с продължение: „Химко“ Враца

Тема с продължение: „Химко“ Враца

Преди седмица президентът на ANJ Group Corp Ян Аронов заяви в предаването „Просто Диков“, че ще предостави контактите на свой представител, който да се срещне със Сашо Диков, във връзка с твърдението, че на компанията му е поискан подкуп, за да участва в търг за закупуването на фалиралия завод „Химко“ във Враца.

Тази вечер журналистът обяви, че такава среща е имало – със съдружник на Аронов, който се казва Юрий Литвиненко, който е предоставил ценна информация по казуса.

по думите на Литвиненко на синдика на предприятието Росица Томова са дадени първоначално 7500, а по-късно още 6500 евро, както и 1000 евро за ваканция, за да бъдат допуснати на три пъти експерти, които да огледат „Химко“.

От Министерството на правосъдието казаха за предаването, че има си разследващи органи, които да установят достоверността на твърденията.

Кое е лицето, представило се за близък до премиера, на среща, на която, както твърди Ян Аронов, от компанията му е поискан подкуп от 500 хил. евро, коментира в предаването Огнян Стефанов, издател на „Фрогнюз“.

По думите му мъжът се казва Димитър Богданов и е адвокат.

„Източниците ми са два и нямам основание да не им вярвам. Убеден съм, че това, което казват, е сериозно“, заяви Стефанов.

„По сделката за „Химко“ Враца, с която Делян Пеевски купи предприятието, всичко е наред. Аз говоря, че съществува за схема, при която някой говори от името на премиера и иска един милион лева“, посочи още той.

„Това, което пеевските медии пишат, че спрямо правителството се подготвят преврати, е номер за преместване на фокуса. Според мен Бойко борисов е вкаран в тежък капан от хора, които говорят от негово име“, заключи Стефанов.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …