понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Татяна Кристи: Няма защо да виним младите, че напускат държавата, а трябва да я променим

Татяна Кристи: Няма защо да виним младите, че напускат държавата, а трябва да я променим

„Младите хора в България по нищо не се различават от техните връстници в Ню Йорк, Канада или в Австралия и това е прекрасно. Те продължават да бягат обаче заради неуредената държава и възможността за реализация. Имаме личната си свобода, свободата за придвижване, свобода на изразяване, но няма възможност за реализация. Няма за какво да виним хората, а трябва да се промени системата, държавата, политиците“.

Това коментира журналистката Татяна Кристи в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Българката, която живее в САЩ, преди седмици написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което критикува отношението му към медиите в България. „Медиите не са там, за да Ви е комфортно“, обърна се тя в посланието си до министър-председателя.

„Напоследък съм доста разочарована, нещата регресират“, категорична е Татяна Кристи.

„В една държава, в която никой не може да бъде наказан за корупция или престъпления – каква е причината на младите да стоят“, запита реторично журналистката и допълни, че „системата трябва да се изчисти отгоре“.

Тя разказа пред Сашо Диков, че е напуснала България с намерението никога да не емигрира. Кристи посочи още, че в първите си години в САЩ едновременно е учела, работила на няколко места и изпращала пари на родителите си.

Вижте целия разговор с нея във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Синът ми завърши в чужбина и се върна да работи в Б-я, въпреки, че имаше възможност да остане там. Може би заради обещаната от Борисов БАНКА КАДРИ за завършилите в чужбина, която банка или е в нелегалност, или никаква я няма:))) Е, устрои се добре синът ми, печели пари, но като гледа как са ограбени пенсиите на родителите му, започна да се замисля и да проявява желание да замине. Обяснението му беше: „Нали не искате да остана тук и да получавам след 40г. стаж пенсия като вашата“? Жалко, с всяка изминала година пенсиите изостават от заплатите. Щели да ги преизчислят-да, но пенсията изостава с 10-15% на година, а за 5г. изостава с 50-75% като съотношение към заплатите.А след преизчислението ще се увеличат ли пенсиите на хората с многогодишен стаж с над 50% както би трябвало? Прав е синът ми за съжаление-остане ли тук ще бъде ограбен и като се пенсионира ще води жалко съществуване, докато в чужбина хората се пенсионират и почват да живеят заслужен живот!