петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Кристи: Не съм платена, пародирам всички. Политическата сатира е моят протест.

Татяна Кристи: Не съм платена, пародирам всички. Политическата сатира е моят протест.

Последният ми клип бе подарък за тези, които гласуваха този мракобесен и най-непатриотичен закон от времето на прехода (Изборния кодекс – бел.ред.).

Това заяви журналистиката Татяна Кристи, чиито видеоклипове с политическа сатира станаха изключително популярни в социалната мрежа.

Във въпросното видео тя говори за създаването на патрЕотичната партия „Цървул“, която се бори срещу това българите в чужбина да гласуват и изобщо срещу правата им като български граждани.

Гневна съм, както са гневни и стотици хиляди българи в чужбина, или тези, които са между чужбина и България, тъй като почти на 1/3 от нацията й бе отказано конституционното право на глас, каза тя.

Много хора мислят, че постоянно живея в Сан Франциско, но не е така, тъй като през последните осем години съм повече тук и следя с интерес случващото се у нас, добави Кристи.

Не съм платена, пародирам абсолютно всички, нямам пристрастия, категорична бе още тя за пародиите си. Според нея една от засегнатите от сатирата й групи хора са свързани с определени политически партии. Настъпих ги по мазола и ме ненавиждат, убедена е тя.

Кристи заяви, че политическата сатира е нейният начин за протест, тъй като я намира за изключително мощно оръжие – поне в страните, където има демокрация и свобода на словото и медиите.

Най-новото й видео пародира кмета на София Йорданка Фандъкова, разрешила шествието на мотористите през нощта преди няколко дни.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …