вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Кристи: Изборният закон е смесица от глупост и тънки сметки

Татяна Кристи: Изборният закон е смесица от глупост и тънки сметки

Журналистката Татяна Кристи коментира, че българската политика, погледната отвън, изглежда като в сатиричните ѝ клипове, станали популярни в социалните мрежи -сюреалистично и трагикомично, като „реалност на Кафка с малко смях, но повече тъга“.

„Всеки, гласувал за Изборния закон – патриоти, ГЕРБ, Реформаторски блок, е гонил своя програма, която няма общо с избирателите и правата на българите в чужбина. Този закон от самото начало е смесица от страхотна глупост и некомпетентност, преплетени с тънки сметки. Затова стигнахме до този момент, когато в 12-тия час, преди изборите правната комисия за пореден път умува какво да направи“, категорична е Кристи.

Според журналистката, всичко е направено не за да се улеснят гражданите да гласуват, а да обслужи овластеното статукво.

Тя коментира, че българите зад граница са мотивирани и сигурно ще гласуват напук на предстоящите президентски избори.

„Каквото и да направят сега в правната комисия, вече е сторена голямата беля“, допълни Кристи по повод спешното заседание на правната комисия за промени в Изборния кодекс. По думите ѝ нарушаването на конституционното право на глас на всеки е започнало с въвеждането на задължителното гласуване.

„Според мен, задължителното гласуване трябва да отпадне, но не вярвам да го направят. Няма да повлияе на изборите, каквото и решение да се вземе сега. Те направиха пъкленото си дело за предстоящите избори“, убедена е Татяна Кристи.

Тя бе категорична, че трябва да отпадне ограничението от 35 секции за страните извън Европейския съюз, защото е показателно, че депутатите третират българите с различен аршин.

Можете да видите целия коментар на журналистката във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …