вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Кристи: Истерията с бежанците е изкуствена

Татяна Кристи: Истерията с бежанците е изкуствена

„Националната и патриотичната карта са много лесно манипулируеми и за това почти всички са яхнали тази вълна. За България това е много необосновано, тъй като не сме имали такъв проблем с бежанците. Много от бежанците са заминали от България и нямат намерение да остават тук“, коментира журналистът и пиар експерт Татяна Кристи, която е известна и със своите политически скечове.

„Не сме имали нито един терористичен акт, който е свързан по някакъв начин с бежанската вълна. Истерията с тези хора е абсолютно обяснима – тези, които я експлоатират гонят политически цели. Ние потъпкваме не само собственото си законодателство и Конституция и плюем на много европейски закони. Това е варварско поведение, което е в пълен контраст със страни като Испания, например. Не искам да подценя проблема с бежанската вълна в Европа като цяло и менажирането на тази огромна вълна от хора“, коментира Кристи.

По думите й, хората, които влизат на територията на България, трябва да бъдат подложени на много сериозно разследване от институциите и те да изберат кого да екстрадират и кого да оставят.

„Ако институциите решат, че някои трябва да остане и да получи убежище, ние трябва да се съобразяваме с това. Нещата са изключително изкуствено нагнетени. Цялата тази криза и истерия е изкуствена“, убедена е Кристи.

Тя направи сравнение между България и ситуацията в САЩ и анализира рекордно ниския рейтинг на президента Доналд Тръмп.

„Доналд Тръмп е един огромен популист и за съжаление се концентрира не върху каквото трябва. Той е изключително непопулярен с неговите имигрантски политики. Нелегалните мигранти работят работа, която никой друг няма да върши. Тези хора са изключително необходими. По време на Втората световна война Америка е вкарала мъже от Мексико, за да вършат работа. Дори и да сложи стена Тръмп, имигранти ще има“, категорична е Татяна Кристи.

Според нея, основният проблем на Тръмп е, че се опитва да свърши всичко наведнъж и назначава консервативни личности.

„Несистемни играчи влизат в политиката – хора, които не са били до този момент в политиката. Другата прилика е националната и патриотичната карта. Това е основната карта, с която лесно се печелят и манипулират гласове в търсене на врага отвън. Национална сигурност, национална гордост, българщината са на първо място в много политически партии“, подчерта Кристи. По думите й, за съжаление, това е тенденция, която обхваща страни, които са в сериозна криза и безпътица.

Чуйте целия коментар и анализ на Татяна Кристи в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …