събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Татяна Дончева: В нашия чип има нещо сбъркано и то е желанието да прислугваме

Татяна Дончева: В нашия чип има нещо сбъркано и то е желанието да прислугваме

Наистина ли вярваме, че е по-добре да бъдем туземно племе и да зависим от кефа на племенния вожд, който когато му е кеф – ще пусне поръчки, а когато му е кеф – ще ги отмени.

Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „Просто Диков“ в коментар на казуса със спрения търг за почистване на летището в София след сигнал до премиера Бойко Борисов на една от чистачките.

„В нашия чип има нещо сбъркано и то е желанието да прислугваме. Това е желанието на чистачките да целунат ръка на онзи, който против всякакви правила отменил конкурсите, които преди това сам е допуснал. Няма как животът в една държава да бъде „кефът на падишаха“. Така не е било нито при Тодор Живков, нито при цар Борис, нито в Османската империя. Защо така трябва да бъде днес? Това е абсолютно възмутително“, категорична бе Дончева.

„А, нали, той даде на свои приближени летището на София“, допълни тя.

По думите ѝ има проблем между цар Симеон Сакскобургготски и премиера Борисов.

„Има проблем между нашия ексмонарх и бившия му бодигард. Върнахме имотите му без да проверим, а в последните години сме на път всичко да му вземем“, обясни Дончева и допълни, че трябва да имаме цивилизовани отношения с царската фамилия.

Целия разговор с Татяна Дончева можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Sasho strahoten si.Badi vse taka smel i bezkompromisen.Az jiveia v Rumania i chestno ti kazvam ti si edinstvenia koito ima klasa kato rumanskite jurnalisti.Moje pak da oprovergaesh prikazkata edna ptichka prolet ne pravi