понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Дончева: Трябва да вървим в посоката на манифеста

Татяна Дончева: Трябва да вървим в посоката на манифеста

Лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева категорично заяви, че трябва да вървим в посоката на манифеста за защита на републиката от мафията и мутрите. Тя е уверена, че това именно е верният път.

„Гледам към президентските избори, защото мисля, че вятърът на промяната изисква обединение на усилията за отстраняване на мафията и мутрите от властта и от републиката. Това означава обединяване на усилията без оглед на „лявото“ и „дясно“, обединяване за постигане на нормализация на политическата система на държавата и изтикване на преден план на нормално мислещи хора, способни да взимат решения за живота ни такъв, какъвто е“, подчерта Дончева.

По думите ѝ ако обединяването се случи на президентските избори, то ще позволи в кратък срок да се стигне до предсрочни избори и системата да се обърнем.

„Президентската фигура е ценна с възможността да се обърнат нещата и да се тръгне по нов път“, допълни Дончева.

Според нея „не може да сте алтернатива на мафията и мутрите, ако нямате широка подкрепа“. Дончева каза още, че няма смисъл да се преговаря с ГЕРБ, тъй като от партията на премиера Борисов са статуквото.

По повод спрените еднолично от министър-председателя обществени поръчки, Дончева коментира, че той е човекът, който ги разваля, но и този, който ги е създавал.

„Той обикновено е несигурен, когато отвън му обяснят, че политическият му хоризонт не е дълъг“, поясни тя.

По думите ѝ неумението да разбираш, че държавата е един механизъм, е примитивизъм, но това се случвало, когато „имаме работа с вождове на туземски племена“.

Дончева подчерта, че хората искат справедливост бързо, но тя не може да е бутафорна.

„Няма витаещи съмнения, когато има закон. Проблемът не е, че Пеевски е спечелил обществени поръчки, а че у нас няма нищо сигурно. Въпросите към премиера трябва да са безкопромисни, независимо кой е той“, каза тя и допълни, че проблемите у нас са непредвидимостта и „търсенето да откраднеш чужд бизнес“.

Тя е категорична, че „новият закон за обществените поръчки е малоумен“.

Целия разговор с Татяна Дончева можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …