петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Дончева: След 2009 г. в България парламент няма

Татяна Дончева: След 2009 г. в България парламент няма

След 2009 г. в България парламент няма. Има изпълнителна власт и бутафория в парламента. Това, което може да се очаква от избори, не може да даде промяна на България. Промяната изисква нещо повече от нови лица, а и визия, и посока. Не се разбира, че качеството на законодателство в периода 2001 – 2009 г. бе много по-високо.

Това категорично заяви коментира лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

По думите ѝ, реалната власт е в изпълнителната власт, защото „така пожелахме и посяхме като нация“. Тя бе категорична, че народът избира разбойници, така че не можем да очакваме спазване на правилата и законите.

Когато кажем, че се окайваме за бита си, трябва да знаем, че причината е в нас, категорична бе Дончева.

Ако толерирате политици, които само разпределят една баница, то не трябва да се сърдите, изтъкна лидерът на „Движение 21“ и добави, че „все ще дойдат следващи поколения, които ще разберат принципа, че ако искаме друго ниво на нацията, трябва да работим за него и ще се изискват гигатски усилия за това“.

Татяна Дончева коментира и излязлото видео със собственика на „Овергаз“ и издател на вестник „Сега“ Сашо Дончев от среща с Дамския бизнес форум на 30 март, в което той разказва за среща с главния прокурор, на която му е казано, че поведението му е неприемливо и нетърпимо.

„В каква връзка се появява това видео?! Според мен, „Да, България“ иска да си прави нещо, щом начинът, по който се вади, е през „Ютюб“, пък споделено, а утре пресконференция ще има“, каза Дончева.

По думите ѝ, ако Сашо Дончев е бил толкова разочарован, е трябвало да го сподели по-рано.

В България има пълен медиен монопол, изтъкна още Дончева.

Тя заключи, че не може да каже нищо оптимистично, защото проблемът е какво иска нацията. Когато се налага национален вкус, който е на ниско ниво и чалга във всички обществени дейности, нямате шанс да прокарате разумни и смислени решения, а без тях нищо няма да помръдне, подчерта тя.

Целия разговор с лидера на „Движение 21“ можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …