понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Дончева пред Силвия Великова: Искаме ли да ни управляват анцузи?
Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева пред Силвия Великова: Искаме ли да ни управляват анцузи?

„Искаме ли да ни управляват анцузи? Щом ни управляват, ако не искаме, имаме опит последните 25 години какво се прави“. Това заяви в еМисия България лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Според нея поредни избори няма да доведат до промяна, тъй като последните са били манипулирани, а нови биха възпроизвели резултат, устройващ хората, които владеят институциите.

„Очевидно няма как да си играем мача на политизиране и деполитизиране. Ако съдиите си мислят, че само със слушане на Бах пред Съдебната плата нещо ще се случи… На Баце не му пука от това. Сериозните хора в България трябва да подходим прагматично, разделянето на леви и десни няма да ни свърши работа“, каза Дончева.

Тя коментира и неслучилата се съдебна реформа: „ГЕРБ никога не е заявявал, че съдебната реформа му е приоритет. Заявявали сме „Движение 21“ и ДСБ. ГЕРБ не е работил по такива приоритети и не си е събирал специалисти по такива приоритети. Той имаше Цацаров от предишния мандат, който му помогна да създаде Специализирания съд“.

Дончева нарече подалия оставка като правосъден министър Христо Иванов „камъче в обувката на ГЕРБ“, а поставянето му в кабинета – „игра за пред Брюксел“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …