сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Татяна Дончева отговаря на обвиненията на Антон Тодоров в „Просто Диков“

Татяна Дончева отговаря на обвиненията на Антон Тодоров в „Просто Диков“

Смятам, че Бойко Борисов намери кандидат напълно подвластен на него, за когото няма да има съмнения, че може да се еманципира когато и да било. Той ще ръководи президентството от Министерския съвет.

Така Татяна Дончева коментира обявения днес кандидат-президент на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването „Просто Диков“. Дончева е кандидат за президент на „Движение 21“ в двойка с Минчо Спасов.

Според нея предстоящите президентски избори трябва да протекат при мобилизация на много хора, настроени анти-ГЕРБ, които виждат, че в момента живеем в условията на премиерска република.

„Ако се появят 60% подправени протоколи, ние няма да признаем изборите. Нека не си мислят, че в наше лице ще имат Сергей Станишев за противник. Нашата цел е балотаж, на който смятаме, че ще имаме най-големи шансове за победа“, закани се тя.

Когато една партия като ГЕРБ обаче, в чиито ръце е цялата власт и целия инструментариум на държавата, тръгне с хора като Антон Тодоров за откриването на кампанията си, това говори само за страх и изключително подценяване на избирателите си, коментира още тя след включването на политолога по телефона в предаването „Просто Диков“.

Повод за този сблъсък стана телевизионно участие на Тодоров от тази сутрин, в което той отправи директни обвинения към Дончева, едно от които, че лично Гриша Ганчев я е водил при Сергей Станишев да я предлага за шеф на ДАНС по време на кабинета „Орешарски”.

Когато в деня, в който обявява кандидата си, ГЕРБ тръгва с такъв предварителен спускач по трасето, е грозно, обидно, ниско, добави Дончева.

Самият Тодоров заяви пред нея и водещия, че информацията му идва от човек, който е присъствал там. Той обаче отказа да каже името му или да даде друга насока, както и да уточни къде има предвид под „там“.

„Аз съм в ненавистни отношения със Сергей Станишев от много години и не мога да назнача никой на никакъв постт, нито някой пък мен дори за чистачка на „Позитано 20“. Аз никога не съм била в никакви срещи със Сергей Станишев след 2009 г., а още по-малко с Гриша Ганчев. Той може да има каквито си иска отношения със Станишев, но аз имам с Ганчев само едни отношения – във връзка с делото, което му водя като адвокат, и то не е включвало никакви срещи“, категорична бе Дончева.

Тя уточни, че последен разговор със бившия лидер на социалистите е имала преди номинация за евроизборите.

Относно връзките си с Илия Павлов, в които той също я обвини, Татяна Дончева каза: „Никога не съм отричала, че съм имала снимка с него и определени консултантски отношения. Но няма да намерите нито едно мое дело на групировката или нейните фирми, които да съм водила. Не, не съм била адвокат на най-голямата престъпна групировка в България“.

По отношения на връзките й с ген. Иван Чобанов (директор на Националната служба за сигурност в периода 2001-2006 г. и част от комитета за подкрепа на кандидат-президентската двойка Дончева-Спасов), когото Тодоров определи като един от най-близките й хора и кадрови щатен служител на Държавна сигурност, тя заяви, че има десетки познати от бившата ДС и може сама да му допълни списъка многократно.

„Аз съм човек, който като един от авторите на закона, е бил срещу лустрацията, но за изваждане на всички досиета. Ако вие, като бивш кандидат за разузнавач, който не е одобрен, имате някакви собствени сантименти, комплекси и притеснения, не ги адресирайте към мен. Иван Чобанов не е кандидат за президент.

Снимката с него, която показвате, е правена на излизане от Британския съвет, където с него, Пламен Орешарски и Владо Дончев, учехме английски. По едно и също време, докато аз и Владо бяхме депутати, Орешарски беше зам.-председател на СДС, а Иван Чобанов – шеф на Националната служба за сигурност“.

Няма как да извадим единен кандидат с АБВ и БСП, каза още Дончева след сблъсъка с Тодоров в отговор на въпрос на водещия, като обясни защо.

Първанов имаше своята амбиция да яхне БСП, което за „Движение 21“ никога не е било стремеж, добави тя.

По думите й АБВ е имало сериозно участие за избора на Корнелия Нинова като председател на БСП и са били толкова щастливи, че са напуснали веднага управлението, без дори „да създадат сюжет, който да го направи логично“.

Нинова пък, според нея, е имала идея единствено, че ще ги „зашие като кръпки“. В крайна сметка Първанов й даде Радев като кандидат, с убеждението, че ще се пакетират, за да ги яхне, но тя няма нерви за такава игра, добави Татяна Дончева.

Вижте целия разговор с нея:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

6 коментара

 1. Антон Тодоров разкри сензационна снимка в БЛИЦ и обяви: Татяна Дончева съветваше на уше боса на най-голямата мафиотска структура Илия Павлов!

 2. Дървосекачът

  Намирам че Трябва да Сме Тотално Откровени : – Е ли Нормално при Реално живеещи докъм 4-4.5М у Нас (Преко-сили !) да има 403 (Четири Стотин И Три.) политформации ?!… Е ли Нормално ‘избирателната’ листа да Е към 1.30 Метра дълга ?! … И ! – АбсолютноВсичките ‘наште’ (И ‘избранници’ И ‘елит’) да СА Доказани кремъло-лубянкинШитчета задунайские !!!
  …и надявайки се че Се запознахте С Двустъпковата, БиАй – намирам че Именно-вие (с Глобалното-ви покритие/обхват) Бихте били Перфектната Стартова платформа !

 3. Не съм слуга на банковата демокрация

  Аз пък и вярвам. Тя цялата държава е мафия, загрижили се за покоен мафион, а не виждат ББ. Ако пък е истина, че и Цветан Василев е зад нея, пей сърце! На Цветан Василев на всяка дума вярвам и разбирам. Има сили, открай време си съществуват, да си спомним ли в чалото на 20 век в Америка кой и как създаде Федералния резерв, та империалистическата банкова демокрация е хванала за гушата цели правителства и ги държи на въженце и с компромати и със заеми. Дали има изход, незнам. Но трябва да се опита и като начало, в никакъв случай послушник на ГЕРБ за президент.

 4. Велемира Нунчева

  Дума не вярвам на Татяна Дончева! Като е толкова загрижена за доказателства, къде е нейното доказателство, че ген. Румен Радев е кандидат на оръжейните лобита? Няма такива доказателства. Освен това тя самата си признава в не едно и две интервюта, че е била адвокат на Мултигруп и даже лее омайни хвалби за Илия Павлов. Сега прислугва на Гриша Ганчев и Цветан Василев – какво повече е нужно, за да не й се вярва и дума. Браво на Тодоров, че е успял да се добере до снимка на Дончева и Илия павлов – аз съм търсила и в интернет няма такава снимка.

 5. Татянко е само въздух под налягане. Няма как да се „бориш с мафията“, ако си бил на хранилката на Мултигруп.

 6. гери никол

  Дончева е мулташки боклук – А. Тодоров показа снимка на тази стара мома с мафиота Илия Павлов. Повече няма какво да се коментира.