понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Татяна Буруджиева: Нинова се стреми да наложи еднолична власт в БСП

Татяна Буруджиева: Нинова се стреми да наложи еднолична власт в БСП

Татяна Буруджиева е гост в „еМисия България“ за да говори за мажоритарния и пропорционалния вот, както и за драмите в левицата.

Според нея, чистата мажоритарна система съществува само в три държави.

„Ние вече сме имали подобна система – след Първата световна война, по времето на Стамболийски, както и веднага след Девети септември. На практика такава бе системата до 1989 г. „- припомня политологът.

„В Швейцария при референдумите всички граждани трябва да са информирани за всички резултатите, странични ефекти, от своя избор. В България не е така. Там хората дебатират, тук не е точно така.

И сто хиляди да са гласували за даден проблем, то той трябва да се дебатира в Народното събрание.

Каквата и мажоритарна система да се въведе, аз съм скептично настроена за резулатите“ – разказва Буруджиева.

„Да не забравяме, че народните представители са представители на цялата нация, не само на своя избирателен район“ – припомня Татяна Буруджиева.

„Предлагам ви да настояваме за това – да бъдат публични заседания на Комисията в Народното Събрание“ – заявява още политологът.

Що се отнася до проблемите в БСП, Буруджиева смята, че левицата няма политики.

„Дясното правителство наложи мораториум върху приватизацията. Това е ключов въпрос – защо едно дясно управление предлага леви мерки и какво прави в това време левицата“ – пита Буруджиева.

„Винаги един нов председател е трябвало да се докаже.

Нинова определено се стреми към еднолична власт в БСП.

Тази партия се управлява с колективни органи. Има едно златно правило в политиката – не е като в икономиката. Когато управляваш една фирма и изгониш със шут някой служител, той си намира друга работа, в друга фирма. В политиката не е така“ – заключава Буруджиева.

Какво още сподели Татяна Буруджиева през Би Ай Ти, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …