вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Таско Ерменков се извини на Спас Гърневски за БКП, но си запази мнението за хамелеонството

Таско Ерменков се извини на Спас Гърневски за БКП, но си запази мнението за хамелеонството

Ще се извини ли Таско Ерменков на Спас Гърневски? Оказва се, че твърденията на социалиста, че колегата му от ГЕРБ навремето е кандидатствал за член на БКП, наистина не са верни. Това призна самият той пред микрофона на Стажанта и помоли за извинение.

„Това обаче не променя мнението ми за политическата мимикрия и че неговото поведение се обуславя от това, че се опитва да изкупува минали грехове пред ГЕРБ“, коментира Ерменков.

„Имах разговор с него и му казах, че човек може да бъде подведен, но не е редно един политик да използва непроверена информация. Понеже сме християни, най-лесно можех да започна дело и да го осъдя, но аз му дадох християнска възможност да се извини. Разбрах обаче, че след извинението пак се е опитал да подхвърли нещо по мой адрес“, коментира самият Спас Гърневски.

„Не мога да приема определението хамелеон. През 2003 г. аз изразих становище срещу тогавашния кмет Чомаков, който вече се заиграваше с аудиторията. Ръководството на СДС в лицето на Надежда Михайлова обаче беше на друго мнение. Спусна Чомаков за втори мандат, а мен ме изключиха“, обясни Гърневски.
„След този позорен мандат СДС никога повече не спечели избори в Пловдив“, допълни той.

„През двата мандата на Иван Тотев градът започна да придобива съвсем нов, европейски облик, затова аз подкрепям добрите политики на ГЕРБ“, обясни Гърневски.

Той допълни, че е депозирал цяла папка с оригинали на документи за нарушения в Пловдив и очаква компетентните органи да реагират с проверки по всеки случай. Повече за сигналите – вижте от самия Гърневски в следващото видео!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …