събота , 21 юли 2018
Начало / Жива връзка / Търговско аташе – нов пост в консулската ни служба в Чикаго

Търговско аташе – нов пост в консулската ни служба в Чикаго

Наскоро бе създаден нов пост в консулската ни служба в Чикаго. Това е поста „търговско аташе“, който от четири месеца се заема от Tеодора Ботева.

Основните дейности, с които тя се занимава, са подкрепа на българските бизнеси в Америка, а също и привличане на чужди инвестиции към България.

Работата на търговското ни аташе е да представлява Министерството на икономиката, както и да насърчава българския износ на стоки към Америка и привличането на щатски инвеститори към родината.

Но освен активна работа с различни фирми, Теодора Ботева си е поставила и много други цели. Какви са те – вижте в интервюта на Елена Хотинова.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

2 коментара

  1. Дървосекачът

    Напълно подкрепяйки вечеИзказалия-се Колега – да Сме Тотално Откровени, г-це Хотинова/БиАй :
    – Е ли Вярно че Диаспората-Ни в Америка е Повече-от-Сериозна ?!
    …т.е. ами Ако просто Се осигури Нашето представяне от Хора Знаещи-и-Можещи Локално ?! ….дет се казва piece-of-pie !, и Експертизата Е наМясто, И запознатостта с Конкретиката … И изграденитеВече Контакти ….пък и Разходите ще ги Намалим Ен-Кратно .

  2. държавната храника

    Държавната хранилка храни безбройна администрация (плюс техните семейства) по посолства и консулства из целия свят. Все едно сме Китай, но ако питаш в Америка, никой няма представа дали такава държава като България наистина съществува. А ако си българин и имаш някаква нужда, телефонът на всяко българско посолство е винаги изключен.