понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Таня Петрова: Харчим повече, отколкото имаме

Таня Петрова: Харчим повече, отколкото имаме

Това теглене на дългове трябва да спре, а за това трябва да спрем да харчим толкова много. Ние сме държава, която в момента харчи повече, отколкото има. Дългът скочи рязко заради КТБ, а вината за това е на всички.

Това заяви в еМисия България журналистът Таня Петрова от в. „Сега“ в един разговор за българската икономика между еврофондове и държавни заеми.

Тя добави, че е хранила по-големи надежди към финансовия министър Владислав Горанов, че ще упражнява повече дисциплина и няма с широка ръка да се вземат заеми.

Правени са разчети за размера на дълга, който можем да си позволим, без разходите по обслужването да тежат на бюджета, като се приема, че границата е около 30% от БВП, а по прогнози и на самото правителство ние ще я стигнем съвсем скоро, добави тя. Чуйте целия й коментар:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …