понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Танко Дяков за живота в Америка и българската футболна „джунгла“

Танко Дяков за живота в Америка и българската футболна „джунгла“

Бившият защитник на „Берое“, „Черно море“ и „Славия“ Танко Дяков живее в САЩ през последните две години. Футболистът от Стара Загора, който напусна „Берое“ след скандал с Петър Хубчев, емигрира със семейството си отвъд Океана, за да търси по-добра реализация. Всичко за живота в Америка, решението да се установи в чужбина и какво смята за родния футбол – Танко Дяков споделя в специално интервю пред камерата на „Спорно за спорта“.

„Със съпругата ми бяхме решили да търсим ново предизвикателство, конюнктурата тук не ни харесваше. Жена ми пусна документи, първоначално мислехме просто да дойдем на гости на майка й, която от години живее в Америка, но след това се установихме за постоянно, защото съпругата ми спечели Зелена карта“, признава футболистът.

„Не ми харесваше цял живот да градиш нещо, да се лишаваш, да създаваш име и изведнъж да се появи някой, който няма никакво отношение към теб – нито като човек, нито като спортист“, не крие разочарованието си от родния спорт Дяков.

„Аз горях на терена, исках винаги резултатите и играта да са в моя полза, в полза на отбора. За момента обаче не виждам развитие. Не виждам как нещата могат да се оправят, непрекъснато сме свидетели на грозни сцени не само в спорта, но и в държавата. Не виждам как може да се променят нещата, затова и съм в Америка“, признава Дяков.

„На мен лично Хубчев не ми допада като човек, но наистина желая късмет и на него, и на момчетата в отбора и на целия щаб“, споделя на финала на разговора Дяков.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …