петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Тайните на успешното интервю за университета в Харвард
KANDIDATSTVANE_UNI картинка 1

Тайните на успешното интервю за университета в Харвард

Какъв е пътят от България към Харвард и как да се представим успешно на интервю за прием в университета в Харвард – разказва възпитаникът на университета Траян Траянов. В момента той е програмен директор на „Заедно в час“.

Той посочи, че някои от възпитаниците работят като доброволци и провеждат интервюта с кандидатите за Харвард.

„Ние пишем нещо като допълнителна препоръка на кандидатите. Тук правим интервюта за ученици от България и Македония“, уточни той.

„Страем се да накараме учениците да се чувстват спокойни и да разкрият себе си. Това не е изпит. Целта е да ги подкрепим и сме като техни адвокати, а не жури, което ще ги селектира. Искаме да научим повече за тях като личности, какви са интересите им и с какво се занимават като извънкласни занимания“, допълни Траянов.

„Търсим хора, които са любопитни, вълнуват се от областта, която са заявили, че искат да учат, и са показали през годините, че са правили нещо и то са го правили от дълбок интерес, а не само заради интервюта“, разказа още той.

По думите му българският кандидат в Харвард идва от профилирани гимназии в цялата страна, най-често това са деца от олимпийските отбори по природни науки, както и такива, които се занимаавт с изкуства и литература.

Траянов е учил не само в Харвард, но и в Кеймбридж. Като разлика между образователната система в САЩ и Великобритания във висшето образование, той открои фактът, че в Щатите не се изисква да знаеш какво искаш да следваш в началото, а едва след втората година можеш да си избереш специализация.

Той посъветва учениците, които искат да учат в чужбина, да започнат от рано подготовката си по кандидатстване и да проучат всички детайли за университета, в който искат да бъдат приети.

Вижте също

EMISIQ_GREEK картинка

Аргирис Пападимитропулос: Хубавият филм е този, който всички могат да гледат и разберат

Продължаваме да ви срещаме с интересни режисьори, които гостуваха на „София Филм Фест“. Днес това …