неделя , 17 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Тайфур Хюсеин: За Ердоган няма разлика между опозиционни журналисти и терористи

Тайфур Хюсеин: За Ердоган няма разлика между опозиционни журналисти и терористи

Вчера в Турция започна процесът срещу 17 журналисти и интелектуалци, обвинени в съучастие в държавния преврат миналото лято. В студиото на еМисия България зам.-главният редактор на вестник „Заман-България”, Тайфур Хюсеин коментира, че поисканите тройни доживотни присъди са прецедент в историята на Турция.

„Всички подсъдими са знакови лица в турската журналистика. Чрез това наказание не само се нарушават общите човешки ценности, но и се затваря пътят на Турция към Европа. Така Ердоган наказва всички, които не се подчиниха на неговите заповеди и не са „послушни“ журналисти“, каза Хюсеин.

Зам.-главният редактор на „Заман-България” коментира, че за турският президент Реджеп Таип Ердоган няма разлика между опозиционен журналист и терорист.

„Не може да говорим за свободна журналистика в Турция и това не е от вчера. Когато Ердоган става президент през 2014-та година, страната заема 92-ро място в идекса на „Репортери без граници“. В момента е на 155-то място и това е достатъчно показателно“, заяви Тайфур Хюсеин.

Според Хюсейни добрите отношения между Бългаия и Турция трябва да се запазят, но страната ни трябва да има едно на ум.

Подробности от разговора може да видите във видеото.

Вижте също

Политологът Георги Киряков: Действията на Валери Симеонов за лифта на Банско приличат на лобизъм

Колкото повече наближава “тихата, свята нощ”, толкова по-шумно и драматично става на политическата сцена. На …