вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Свободна сцена на изкуствата в София

Свободна сцена на изкуствата в София

Развитието на свободната творческа сцена в София е причината за създаването на проекта „Споделена визия за визуални изкуства, литература, музика, танц и театър“.

Повече за микса на изкуства разказаха в еМисия България организаторите Гергана Димитрова и Владия Михайлова.

Те се съчетават. Ние непрекъснато работим заедно. Това е една обща среда, в която се случват различни неща, всяко едно от което е много интересно. Така че въпросът не е могат ли, а как по-добре, категорични са и двете.

По думите им свободната творческа сцена в столицата съществува и се е развила за годините на прехода.

Това е сцената, която се самоорганизира, която има свободната инициатива в ръцете си, която експериментира и която всъщност развива изкуствата. Това е най-прогресивната част от сцената и всъщност сърцето на всяка творческа икономика, която се развива в града. Затова тя е толкова важна и трябва да ѝ се обърне внимание. Тя е доста крехък сегмент от пазарна гледна точка, но като въздействие е изключително мощна и с много малко инвестиция би могла да направи много за града, разказа Гергана Димитрова.

Има ли несвобода в изкуството и културата – вижте повече във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …