понеделник , 20 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Светослав Моллов за речта на Тереза Мей и нагласите на британците за Брекзит

Светослав Моллов за речта на Тереза Мей и нагласите на британците за Брекзит

Българският студент в Кеймбридж Светослав Моллов анализира дългоочакваната реч на Тереза Мей и излизането на Великобритания от ЕС.

„Хората бяха първо учудени и второ – разочаровани. Надяваха се да не е твърд Брекзит. Това не беше техният вот. Повечето хора в Кеймбридж гласуваха за оставане в ЕС“, подчерта Моллов.

„Те очакваха да чуят повече за университета и университетските програми и за хората, които трябва да се наемат в индустрията. Тепърва очакваме много новини, свързани с това къде ще се търси работна ръка. Има компании, които съкратиха хора. Очаква се тези новини да продължат и в бъдеще“, каза българинът.

По думите му, студентите се притесняват най-много, че може да нямат възможност да се възползват от обучение в чужбина по програмата Еразъм. „Много наши сънародници мислят да се върнат в България или да отидат в други държави“, посочи Моллов.

Студентът каза, че е благодарен на семейството си, че е имал възможността да учи в друга страна – във Великобритания.

„Смятам, че опитът ми тук е позитивен за мен и бъдещата ми кариера. След речта на Тереза Мей се видя и как медиите се разделиха“, анализира още той.

Чуйте целия разговор със Светослав Моллов в следващото видео:

Вижте също

Германия на ръба на предсрочни избори. Пучдемон се яви пред белгийския съд

Меркел опитва да състави правителство от три партии с различни концепции. След тежка нощ на …