понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Светослав Малинов: Реформаторският заряд на правителството свърши

Светослав Малинов: Реформаторският заряд на правителството свърши

Евродепутатът Светослав Малинов коментира, че реформаторският заряд на кабинета е свършил, като е бил отхвърлен от ГЕРБ.

„Аз съм изцяло за тезата за излизане в опозиция. Убеден съм, че реформаторският заряд на правителството свърши и то съвсем съзнателно отхвърлен от ГЕРБ“, каза Малинов, който е член на ДСБ, в предаването „Прозорецът“ на Би Ай Ти.

„Всяко правителство се защитава с тезата за стабилността. Истината обаче е, че този аргумент е валиден както за успешни управления, така и за провалени управления. Всяко може да изтъкне тезата за стабилността и да обвини тези, които искат предсрочни избори или просто искат реформи“, категоричен е Малинов.

По думите му е очевидно, че още на първата година от мандата си правителството е решило да се бори за стабилност, а не за реформи и промяна.

„В този смисъл всеки, който иска промени, ще създава нестабилност. Ние затова излязохме в опозиция“, допълни евродепутатът.

„Някаква група избиратели много се възмути, защото това правителство дойде на власт след протести, връщането на ГЕРБ на власт се роди от протести. Но възмущението е по-голямо сега, защото това правителство дойде на власт, след като се посегна на стабилността в името на нещо по-добро. И връщането към темата за стабилността създава усещането, че „и тия са като ония““, каза още Малинов.

Попитан как оценява избора на Меглена Кунева за образователен министър, Малинов посочи, че не харесва „цялата история“.

„Първо, неубедителни бяха мотивите за искането на оставката на проф. Тодор Танев. Поводът пък бе съвсем абсурден“, подчерта той и допълни, чеочевидно има прикрити мотиви за поисканата оставка.

„Излиза, че българското образование е сфера, в която за 48 часа може да се намери човек. Това означава, че или нещата са много спешни, или няма значение кой е“, каза Малинов.

Той отбеляза, че министърът на образованието трябва да се занимава със средното образование, защото там „кризата е много тежка“.

„Ако има нещо позитивно, то е, че няма никакви очаквания към госпожа Кунева. Kолкото и малко да бъде направено, ще се отчете като успех“, подчерта политикът.

Какви са предизвикателствата пред европейската интеграция и хоризонтите за развитието на ЕС – чуйте отговорите на евродепутата Светослав Малинов във видеото:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …

Един коментар

  1. Всички политици на прехода са най-малкото калпазани и трябва да бъдат разкарани от сцената . Защо изобщо влязоха в коалиция с една отявлена мутра на прехода ? Ако бяха реформатори щяха да са опозиция на олигархията и статуквото , но не са . Провалиха се и когато имаха властта .