четвъртък , 30 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Светослав Малинов: Президентът е задължен да наложи вето на промените в Изборния кодекс
MALINOV картинка 4

Светослав Малинов: Президентът е задължен да наложи вето на промените в Изборния кодекс

Евродепутатът Светослав Малинов заяви, че президентът е задължен да наложи вето на приетите преди Великден промени в Изборния кодекс.

„Мисля, че това е негово задължение в момента, защото ако има човек, който олицетворява единството на нацията, по Конституция, в този смисъл и българите в чужбина, това е тъкмо президентът. Заради младите хора, който са извън пределите на България, той трябва категорично да изрази негодувание, защото това е неуважение към тези хора“, категоричен е Малинов.

По-късно днес българската общност в Брюксел ще се срещне с евродепутата и с лидера на ДСБ Радан Кънев.

Малинов изрази увереност, че всички подробности, свързани с Изборния кодекс, ще бъдат обсъдени, както и теми от българския политически живот и предстоящите президентски избори.

Евродепутатът подчерта още, че на ентусиазма на сънародниците ни в чужбина да гласуват, българските политици са отвърнали с връщане към миналото.

„Това показва дълбока незаинтересованост и неуважение към хората, които са тук (извън родината – бел.ред.). Едно е сигурно, те са огорчени от България“, смята Малинов.

Вижте също

OLGA картинка

Галина Риом-Ройбек: Един живот от България до Дания

Днес ви разказваме историята на Галина Риом-Ройбек. Тя има датска фамилия, но потеклото й е …