понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Светлозар Панов: Давайте ни данни за свои близки в Русия на тел. +7 921 6336116

Светлозар Панов: Давайте ни данни за свои близки в Русия на тел. +7 921 6336116

Девет души загинаха, а над 20 бяха ранени при взрив в метрото на Санкт Петербург в пиковите сутрешни часове. Експлозията е станала между станция „Площад Сенная“ и „Технологически университет“.

Руският президент Владимир Путин, който бе на работна среща в Петербург, обяви, че се разследват всички версии за инцидента: от битови до криминални и терористичен акт.

Главният прокурор на Русия, както и премиерът Дмитрий Медведев обаче вече категорично говоят за терористичен акт, като се споменава и за „украинска връзка“.

С подробности включваме Светлозар Панов, управляващ генералното консулство на България в Санкт Петербург.

До момента няма данни за пострадали българи, но ние не знаем кои българи са пристигнали за крактосрочно пътуване или комндировка тук, така че апелираме към всички зрители и български граждани да дадат данни за техни близки, каза Панов.

Той остави и номер, на който хората могат да направят това: +7 921 6336116.

Всичко е отцепено, метрото е спряно в целия град, въведени са уникални мерски за сигурност, апелира се гражданите да не предприемат движение из града, разказа още той. Чуйте още:

А ето какво казва за Би Ай Ти Дамян Марков, студент в Санкт Петербург, подготвителна година, който от следващата ще учи в специалност „Техническа експлоатация на летателните апарати и навигационни системи“:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …