петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Светлин Танчев за политическите миграции

Светлин Танчев за политическите миграции

Светлин Танчев е депутатът с може би най-драматична събда, която прилича на латино сериал.

Така водещият Сашо Диков представи събеседника си в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Танчев заминава на 14-годишна възраст в Америка, където завършва средното и висшето си образование. През ноември 2004 г. решава да се върне в България.

„Смятам, че много българи са преминали през подобна съдба. Бях дете на 14 години, когато заминах, но през цялото време съм смятал, че човек си тежи, където му е коренът. Винаги съм си мечтал да се върна в България, защото смятам, че може да бъде прекрасно място за живот“, каза депутатът.

Танчев работи повече от година в една от двете кули на Световния търговски център, разрушени при терористичния атентат на 11 септември 2001 г. Премества се в Канзас дни преди фаталната дата.

„Прибирайки се от САЩ, вярвах, че човек, който има занаят в ръцете, не трябва да се пазари за позиция или за заплата. Просто исках да започна отнякъде и вярвах, че постепенно ще се докажа в областта, в която искам да се развивам – банките, но се сблъсках с реалността в България, където и за касиер да започнеш е трудно без да познаваш хората“, посочи Танчев.

По-късно започва работа в Министерството на финансите, а след това започва и политическата му кариера – първо в НДСВ, послед ГЕРБ, а след това като независим депутат, по-късно в ББЦ, а сега – част от групата на Движение „Бъдеще и развитие за България“ в НС.

Повече за пътя на Танчев в политиката вижте във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …