четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Светлана Шаренкова: Ердоган не е диктатор, за България е важно в Турция да има стабилност

Светлана Шаренкова: Ердоган не е диктатор, за България е важно в Турция да има стабилност

Светлана Шаренкова гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич. Тя е председател на форума България-Русия, издател на двуезичния вестник „Русия днес“.
Шаренкова разказа, че в Турция има една голяма руска диаспора и няколко рускоезични медии, а в Алания живеят рускини, женени за турци. Тя е присъствала на среща, на която е успяла да разговаря с турския външен министър.

„Външният министър на Турция винаги се е отнасял много добронамерено към тях“, посочи Шаренкова. Тя разказа за интервюто, което е направила с турския външен министър Чавушоглу, в което той посочва, че с Бойко Борисов са се чули по телефона. Борисов се е чул и с Йълдъръм и са уговорили посещение, се казва още в текста.

„Видяхме, че Тръмп беше един от първите, които се обадиха на Ердоган след референдума. Путин също. Защо не и тогава да са се чули с Бойко Борисов?“, посочи Шаренкова. По думите й, външният министър на Турция се е изказал добронамерено и с разбиране за това, че България винаги е подкрепяла Турция.

Тя посочи, че турският външен министър е отправил основно послание – че референдумът в Турция е направен за добро, тъй като искат да променят политическата система за турския народ. „Промяната в политическата система няма да донесе лошо нито за съседите, нито за Европа, нито за света“, е било посланието на министъра.

Шаренкова е категорична, че за България е важно в Турция да има стабилност и постепенно обществото да се обедини. Тя припомни, че само преди няколко месеца имаше опит за държавен преврат в Турция. Според нея, ако Ердоган е диктатор, можеше да управлява само с декрети.

„Диктаторските режими по принцип, когато са с цел да се справят със своите проблеми, те не са агресивни. Много е опасно, ако има агресивни тенденции, но не мисля, че в XXI век това е възможно“, коментира Шаренкова за политиката на Турция и Русия.

Чуйте целия разговор със Светлана Шаренкова в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Филипка Киркоровна

    От организаторка на пенсионерски русофилски седенки, до международен дипломат!!! Тази застаряваща кремълска кокошка се опитва да се представи като един вид международен посредник на България и българските институции с Русия и Турция. Не знае човек дали да плаче или да се напикае от смях! Марш обратно в Сибир!

  2. Трябва да се припомни, че ТАСС е абревиатура на Телеграфное агентство Советского Союза. Нужно е да се обърне внимание, че начело на държавата-наследник на Съветския Съюз стои бивш (?) агент на службата за сигурност на същия този Съветски Съюз(КГБ). Фактът, че от 2014г. информационната агенция на Русия отново се нарича ТАСС (от 1992 до 2014 се е наричала ИТАР-ТАСС) говори еднозначно за политически реставрационни процеси. Твърдението на г-жа Светлана Шарėнкова, че: „Ердоган не е диктатор“ е толкова идиотско, колкото и нагло.
    Българи, бъдете будни и внимавайте – вашите бивши поробители се готвят да бъдат и вашите бъдещи поробители. НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА АГИТАЦИОННО ОБЛЪЧВАНЕ ОТ АГЕНТИ НА РУСКАТА ВЕЛИКОДЪРЖАВНА ПРОПАГАНДА, ЕДИН ОТ КОИТО Е Г-ЖА СВЕТЛАНА ШАРĖНКОВА.