неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Светла Цоцоркова за филма си „Жажда“: Когато обичаме, горим в ада

Светла Цоцоркова за филма си „Жажда“: Когато обичаме, горим в ада

Една от най- титулуваните млади български режисьорки в момента – Светла Цоцоркова, гостува в еМисия България, за да представи филма си „Жажда“.

Днес е премиерата му – от 19.30 ч. в Дома на киното, а по кината той тръгва на 22 април.

Новата българска лента спечели приза за най-добър филм на 21-ия кинофестивал „Нова Европа – нови имена“ в литовската столица Вилнюс, а младата актриса Моника Найденова получи наградата за най-добра женска роля.

В „Жажда“ участват както едни от най-големите имена на българското кино – като Васил Михайлов и Ивайло Христов, така и напълно непознати лица, които не са актьори.

„Заснемането ни отне пет седмици, а търсенето на двамата млади главни герои – две години. Привлече ни тяхната абсолютна неподправеност, тяхната искреност, добронамереност и сърцатост“, разказва Цоцоркова.

Снимките са правени в село край Сандански, като нарочно се е търсило място, което е горещо и сушаво.

„Когато обичаме, горим в ада. Това е историята на няколко обикновени хора, които жадуват за любов, но когато тя дойде, ги изненадва и те не знаят какво да правят с нея“, казва режисьорката.

Чуйте целия й разказ за филма, за това да правиш кино в България и за успехите:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …