понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Светът говори за… Манчестър. Имало ли е пропуски в охраната

Светът говори за… Манчестър. Имало ли е пропуски в охраната

Британският премиер Тереза Мей обяви повишаване на равнището на терористична заплаха в страната до „критично“ след самоубийствения атентат в Манчестър. Това означава, че нов терористичен атентат е „вероятен“ или предстои.

Мей обяви, че не може да бъде пренебрегната възможността нападението в Манчестър да е свързано с по-голяма терористична организация на територията на страната. Тя добави още, че ще бъдат разположени военни части, които да бъдат под командването на полицията, за да и помагат.

Според британски медии пълното име на предполагаемия атентатор е Салман Рамадан Абеди, на 22 години. Става дума за жител на Манчестър от либийски произход. Абеди е британски гражданин, роден в Манчестър през 1994 г. Той бил трето дете от общо четири деца в семейството. Полицията потвърди името на предполагаемия атентатор, след като представители от САЩ съобщиха първи пред журналисти името му. Според информацията се предполага, че преди нападението той е пътувал от Лондон за Манчестър с влак.

Един от най-важните въпроси след случилото се е е как е успял виновникът да се промъкне с толкова експлозив вътре във фоайето на концертната зала. И как е могла трагедията да бъде предотвратена.

Марин Костов се свърза с Тодор Николов, който от 12 години се занимава с видеоохраната в лондонския футболен клуб „Челси“. Той отговаря за ведеонаблюдението на големи спортни мероприятия.

Според него нивото на охрана е било много слабо, а трагедията е била предотвратима.

Вижте какво каза специалистът по охраната:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …