четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Свещеникът Александър Лашков: Почти сме забравили основни християнски истини

Свещеникът Александър Лашков: Почти сме забравили основни християнски истини

Колегата ни Златимир Йочев се срещна със свещеника Александър Лашков от софийския храм „Св. Троица“ в първите дни на новата година в търсене на общочовешките ценности и как да преоткрием пътя към храма.

„Християнските ценности са едно голямо духовно богатство, неоценима духовна съкровищница. Църквата е приютила всички изкуства под покрива си – музика, поезия, архитектура и всичко това е направила, за да убеди по-внушително на човека – „Бъди добър“, посочи Лашков.

По думите му, почти сме забравили основни християнски истини и норми – в България заради политически насаждания атеизъм, а в чужбина – предимно заради прекалено либералните отношения.

„Няма религия, която проповядва насилие като изключим някои противоречиви предписания в Корана. Там можем да срещнем това, че трябва да се помага на всички, че християните са наши братя. Но и откровени подбуди – всички неверници да бъдат наказвани и ликвидирани“, посочи Лашков. По думите на свещеника, ако всички хора са добри, всички ще живеем много по-добре. Целта на църквата е това, подчерта той и посочи, че за него е необяснимо защо е тази съпротива срещу изучаването на религия в училищата.

Лашков каза, че на западната страна на храма, откъдето се излиза, се рисува обикновено картината на страшния съд. „Да го видим и да си дадем сметка, че за всичко ще отговаряме и за всичко ще ни се търси сметка. Защото сме добри, тихи и смирени предимно в храма“, добави Лашков.

„Бог да дарува здраве – не само телесно, но и душевно. И да ни даде Бог сили да бъдем по-скромни и по-добри“, добави свещеникът.

Чуйте целия разговор с него в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …