сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / СУ взе решение за преподавателите лидери в пенсионна възраст

СУ взе решение за преподавателите лидери в пенсионна възраст

Академичният съвет на Софийския университет взе решение по предложение на ректора за удължаване на академичните договори само на преподаватели в пенсионна възраст, които за първи или втори път се кандидатират за това. Ако те се възползват от тази възможност обаче, следващата година няма да им бъде предложено удължаване.

Казусът засяга много преподаватели, сред които и любимата преподавателка на мнозина студенти – проф. Ингрид Шикова. Преди месец в нейна подкрепа започна студентска подписка и инициатива под наслов #‎BringINGRIDback‬ .

Екип на Би Ай Ти присъства на заседанието на Академичния съвет. Част от изказвания „за“ и „против“ можете да видите във видеото по-долу.

Същевременно в предаването еМисия България Стефан Радов, който е студент по Европеистика и член на Студентския съвет, коментира решението на Алма матер.

„На вчерашното заседание, продължихме практиката да не взимаме решенията при ясни критерии“, каза Стефан Радов.

Той подчерта, че Академичният съвет не трябва да забравя колко са важни студентите и да се вслушва в мнението им.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Боже, боже, Студентски съвет, люпилня за бъдещи подлоги… по-добре да си мълчат, както правят през цялото останало време.