сряда , 17 октомври 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Студенти от ФЖМК помагат на деца в нужда

Студенти от ФЖМК помагат на деца в нужда

Студенти от Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“ събират средства за една по-топла Коледа на децата в нужда от импровизирания дом за домашни грижи, учреден от 29-годишната учителка Мариана Пенчева.

Колегата ни Олга Узунова се срещна с двама от студентите във ФЖМК.

„Всеки се интересува по празниците от това какви подаръци ще подари и получи. Тази година ние се опитахме да подходим по по-различен начин. Нашата идея беше студенти да организират дартелската кампания и да призоват всеки, който би желал да помогне“, обясни Делян Тодоров, студент по журналистика в IV курс.

„Спряхме се на дома на Мариана Пенчева, за да дадем пример как дом, устроил се на базата на доброволческа инициатива, може да бъде много успешен“, категоричен е той.

Антонио Костадинов, който е първи курс, пък сподели, че колегите му са откликнали на благотворителната инициатива.

„На инициативата гледам с благодарност и се радвам, че има млади хора, които искат да ни помогнат“, призна самата Мариана Пенчева.

„Човек се ражда с призвание, а моето е да съм учител и да помагам на деца. Така всъщност осъществих една моя мечта“. Така обяснява мотивацията си да започне да се грижи за 10 деца.

По думите ѝ, децата имат нужда от книги, материални неща, като всеки, който желае да дари и помогне може да се свърже с нея чрез Фейсбук групата „Да подарим усмивка на дете“.

„Хората имат нужда да им бъде помагано през цялото време, а не само по Коледа, а тези, които искат да даряват, трябва да го правят постоянно, защото човек е най-щастлив, когато помага“, смята още учителката.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Браво на студентите! Тепърва трябва да се учим на благотворителност и доброволчество в България, хубаво е, че сред младото поколение има такива хубави инициативи.