неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Студентът, който заблуди медиите, че е футболист на Нюкасъл
Петър Георгиев

Студентът, който заблуди медиите, че е футболист на Нюкасъл

Един български студент по комуникации във Великобритания успя изключително лесно за заблуди няколко български медии, които публикуваха информацията, че той ще бъде новата звезда на Нюкасъл. Петър Георгиев разказа за експеримента си в еМисия България и обясни, че сегашният му опит всъщност е следствие на друг аналогичен, който е провел през 2010 г.

Преди 5 години той изпраща мейл до една или две български спортни медии, в който кратко описва, че е на 16 години, забелязан е от футболния клуб Тотнъм и по­-специално – от мениджъра му Хари Рендал. Писмото е публикувано, а той не получава обратна връзка. Сегашният му опит е почти идентичен. Успява да заблуди 4 родни спортни медии, че е играч на отбора на Нюкасъл. Три от тях не му отговорят, а една му пише с благодарност за информацията. „Мисля, че този експеримент показва някои много сериозни нередности в българската журналистика особено в спортните медии“, каза студентът.

Петър Георгиев е сигурен, че подобен експеримент не би успял с чужди медии. „Когато става въпрос за нещо, което е толкова съмнително, толкова кратко като текст и толкова неубедително, абсолютно мисля, че никой няма да му обърне внимание“, допълни той, като добави, че опитът му е с изследователска цел и е показателен за българските спортни медии.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …