събота , 23 юни 2018
Начало / Новини / Сценаристите за „тихия“ протест на Слави – докога, защо и с каква цел

Сценаристите за „тихия“ протест на Слави – докога, защо и с каква цел

Сценаристите от „Шоуто на Слави“ Драгомир Петров, Александър Вълчев и Тошко Йорданов гостуваха в студиото на „Честно казано“, за да коментират протестите, които екипът им организира пред парламента през последните три дни. Каква е целта на публичните демонстрации, готви ли се Слави за голямата политика и срещал ли се е с лидера на БСП Корнелия Нинова – на всичко това отговориха сценаристите на шоуто.

„Този протест е различен, защото тук няма лидер, нямаме агитка, нямаме някой с мегафон, който да води организацията. Това е личен протест“, обясни Драгомир Петров.

„Не е ли по-жалка картинка Валери Симеонов с поста си вицепремиер по демографската политика. С кое точно ще бори демографската криза – с гей порно по СКАТ ли?
Ние не искаме да изведем хората на улицата, а да защитаваме правата си. Ние се борим срещу тази система – направим ли партиен проект, значи започваме да играем по нейните правила“.

„Ако призовем всички да излязат на улицата, вече много ще засмърди на партийно мероприятие. Протестът си е граждански, наш, който иска може да се присъедини“, заяви Тошко Йорданов.

„Нека този човек Валери Симеонов вместо да говори глупости, по-добре да обясни твърденията, че фирмите които строят оградата на границата, в по-голямата си част са свързани с него. Това е човек, който се е окопал във властта, има си своя бизнес и си гледа далаверите.

Това в момента е битка за идеи и тя не винаги има нужда от бой пред парламента“, допълниха сценаристите на Слави.

Във втората част на разговора те коментираха, че цялото поведение на ГЕРБ е чисто приказване. „Те можеха да подкрепят този референдум още преди да се разпадне предишното правителство. В момента се гласят да управляват 4 години и си купуват време. Много добре знаят, че проектът няма да бъде приет“, категорични са сценаристите.

Те признаха, че Слави Трифонов действително се е срещал с лидера на БСП Корнелия Нинова, но повод за техните разговори е бил единствено референдумът.

Вижте повече от разговора във видеото!

Вижте също

Румен Радев и Александър Вучич обсъдиха проблемите на българите в Сърбия. За какво се договориха?

Президентът Румен Радев и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха с българската общност в …

Един коментар

  1. Нито нощното, нито дневното шоу пред парламента ми се гледат.