вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Сценариите за бъдещето на ЦСКА

Сценариите за бъдещето на ЦСКА

Сагата с ЦСКА отива към своята кулминация. Гриша Ганчев и Васил Божков са предложили оздравителните си планове, като се очаква решението на съда.

Какви са сценариите за бъдещето на футболния клуб? Темата коментираха адвокат д-р Ивайло Дерменджиев, член на Арбитражния съд в Лозана, и Дора Милева, синдик на ПФК „ЦСКА“ АД, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Чакаме съдът да коригира плановете, евентуално да прецени кой от двата плана или двата, или никой, да ги вкара в Комитета на кредиторите, където обаче ще се назначи оценител, който да преценява активите и офертите на Ганчев и Божков. Ако приемем, че съдът коригира офертите, те влязат в Комитета на кредиторите, то финансовият министър, който предсатвалява най-големия кредитор – държавата, ще прецени коя оферта е по-изгодна за държавата“, коментира адвокат Дерменджиев.

Той очерта 2 хипотетични сеценария.

„Ако приемат офертата на Ганчев, то тогава автоматично и елегантно двете ЦСКА ще се слеят във времето и няма да има разлика. Всичко елегантно ще се влеее и ще приключи темата по този начин. Ако обаче бъде приета офертата на Васил Божков  и тя е по-добрата от финансова гледна точка за държавата, тогава най-вероятно сагата ще продължи по подобен начин – ще има едно първенство, в което ще играе ЦСКА София, и ще има един ЦСКА, който ще играе в Б група, ще има спор за търговската марка в съда“, каза още Дерменджиев.

Вижте във видеото и коментара на синдика Дора Милева:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Александър

    През 1989 година се надявахме на голяма промяна,но се нагледахме на голяма подмяна. Не сме зряло общество, когато оздравеем тогава ще се случи голямата промяна. Разпускане на А ПФГ и развитие на масовия футбол по села и квартали.

  2. 4уденко

    ЦСКА е отбора на комунистическия „Варшавски Договор”, същия „Варшавски Договор”, който удави в кръв „Пражката пролет” . # България е член на НАТО, дори НАТО провежда вече сесии във Варшава . . . # Kому е нужен ЦСКА ? # 3 милиона българи избягаха от комунистическите ЛЪЖЕдемократи и техния символ ЦСКА. # Трябва ли отново с кървави народни пари да плащаме за реанимацията на комунистическото iz4adie ЦСКА, както реанимирахме “Д.С.-iz4adieto ” ЛЕВСКИ ? ? ?