сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Строителят Сабри Ахмед: Собственикът на „Минстрой“ ми дължи 350 хил. лв.

Строителят Сабри Ахмед: Собственикът на „Минстрой“ ми дължи 350 хил. лв.

Строителният предприемач Сабри Ахмед търси 350 хил. лв. от собственика на „Минстрой холдинг“ Николай Вълканов. Той твърди, че освен спорадични аванси, в продължение на години Вълканов не е плащал нищо за свършената от него и работниците му работа като подизпълнители.

В „Просто Диков“ строителят от Ардино разказа за сагата с опитите да получи дължимото му още от 2004 г. насам.

Сабри Мехмед е работил с бригади в много строителни проекти, сред които „Белене“, „Цанков камък“, резиденцията на Ахмед Доган в Росенец, апартаменти в Слънчев бряг и други.

Той подчерта, че от 15 години работи като подизпълнител за „Минстой“ и не е прекъсвал работа, като разполага с всякакви документи и отчети за направените разходи.

Миналата година той отново отишъл на среща с Вълканов и изпълнителния директор на холдинга, но те „му се скарали“.

По думите му се повтаря една и съща схема – лъжат го, че скоро ще се разплатят, после се оправдават с финансови затруднения, отлагат до друга дата и… отново не му плащат.

За схеми с крадене на милиони от обществени поръчки в миналото предаване разказа и Игнат Раденков от сдружение „Съграждани“. „Масово се ограбва средния и малък бизнес, а това вече е мародерство“, категоричен бе той, като спомена и за случая със Сабри Ахмед.

Гледайте целия разговор със Сабри Ахмед във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …