понеделник , 21 май 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Столичната община призова за спешна актуализация на плана за природен парк „Витоша“

Столичната община призова за спешна актуализация на плана за природен парк „Витоша“

Бърза актуализация на плана за природен парк „Витоша“ – за това призова председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. От столичната управа свикаха извънредна среща с медиите в отговор на отправеното вчера искане от ДСБ, Да,България и Зелените да бъде разтрогнат приватизационният договор с „Витоша ски“.

По думите на трите партии вина носят и концесионирите, защото не се изпълнили договора и това пречи да бъдат осигурени функциониращи лифтови съоръжения. Според тях така скиорите се пренасочват в Банско.

Днес от Столичната община посочиха, че за приемането на догвора преди 11 години са гласували шест човека от ДСБ. Трите партии обаче настояват, че окончателното парафиране на договора е било гласувано, когато в общинския съвет е имало представители на ГЕРБ.

Позицията на „Витоша ски“ – основната пречка за модернизацията на ски зоната е законът за горите и планът за управление, съглсно който старите съоръжения могат единствено да бъдат подменени.

От Столичната община настояват, че за модернизацията на съоръженията е необходимо да се приеме актуализацията на плана за управление на Витоша.

Вижте също

10 жертви и десетки ранени при стрелба в училище в САЩ

10 жертви и десетки ранени при стрелба в училище в Санта Фе, щата Тексас. Повечето …

2 коментара

  1. Зелените освен да плюят друго явно не могат да правят и определено не са наясно с плана за Витоша или просто пак говорят глупости.

  2. Наистина трябва да е спешна, защото вече ситуацията става опасна