неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Столичани писаха до Борисов и Фандъкова: “Горене на гуми и дрехи са основните замърсители”

Столичани писаха до Борисов и Фандъкова: “Горене на гуми и дрехи са основните замърсители”

Жителите на Красна поляна отново протестират заради мръсния въздух в квартала, този път с отворено писмо до премиера Бойко Борисов и кмета Йорданка Фандъкова.

Защо според тях новоприетите мерки няма да сработят – коментира Георги Миланов, един от активистите.

“Новите мерки срещу мръсния въздух на Столична община са популистки. Как ще проверяват хората какво горят в собствените си жилища? Изключва се момента, че хората в т.нар. гета горят абсолютно всичко, което намерят на улицата и не виждам кой влезе в техните домове да ги проверява“, каза той.

По думите му, мерките, които се отнасят до спиране на коли с четни или нечетни номера или затварянето на синята зона, може да изчисти въздуха само в центъра. Той сподели информация за складове за дрехи втора употреба, цената на които стига до 50 стотинки на килограм. Според него, много роми се снабдяват с дрехи както за носене, така и за горене оттам.

Още от еМисия България – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …