понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Стойчо Младенов за модела на управление на Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев

Стойчо Младенов за модела на управление на Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев

Състоянието на българския футбол не е добро. Изживяваме тежък период. Състоянието сами си направихме, защото дълги години не се инвестираше във футбола, а просто се имитираше, че се инвестира. Двама души доказаха как се прави футбол в България. Това е Гриша Ганчев, който с минимални средства изгради школа и отбор, който развива футболисти и постига успехи. Другият е Кирил Домусчиев, който с много пари купува скъпи футболисти. Това са двата начина.

Това заяви в интервю за „Спорно за спорта“ бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов.

Младенов, който в момента е селекционер на казакстанския тим „Кайсар“ направи сравнение на модела на българския и казакстански футбол.

„Имиджът на казакстанският футбол израства всяка година и то до голяма степен това се дължи на „Астана“. Клубът се управлява професионално, а Мъри Стоилов постигна забележителни успехи“, отбеляза Младенов.

По думите му разликата между казакстанския и българския футбол е голяма, тъй като там треньорът е на почит и уважение.

„Там треньорът определя всичко от спортно-техническо естество. В България има вмешателство, треньорът не се уважава, не му се дава възможност да осъществи идеите си. за два-три мача го вдигаме в облаците, но за два-три мача го и разжалваме.

Той бе категоричен, че ръководителите в родния футбол трябва да се доверяват на 100% на треньорите и да им дават възможност да взимат сами решения.

Можете да видите първата част на интервюто със Стойчо Младенов ТУК!

Целия коментар на треньора вижте във видеото:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …