четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Степан Хиндлиян за това кой кой е в агитката на „Левски“ и умишлено ли се разединяват „сините“ привърженици

Степан Хиндлиян за това кой кой е в агитката на „Левски“ и умишлено ли се разединяват „сините“ привърженици

Председателят на националния клуб на привържениците на „Левски“ Степан Хиндлиян гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира резултата от мача, реакциите и случилото се след дербито с ЦСКА. Преди това помощник-треньорът на ЦСКА Стефан Генов разказа, че след мача в бил уцелен с парче от бомбичката, но има и други по-тежко пострадали.

„Трябва да изпитваме радост, когато дойдем на стадиона, да идват хората с децата и семействата си. Но при тази обстановка, няма как да стане“, коментира Генов.
Кирил Динчев, кондиционен треньор, коментира победата, но и инцидентите след мача. „От „Левски“ дават лош пример на подрастващите. Камъкът не беше малък, но може да стане и нещо по-сериозно“, коментира Динчев.

Степан Хиндлиян коментира напрежението в сектор А между сините привърженици. „Това са неща, които ни връщат десетилетия назад. Огромен обем от работа отива по дяволите с лека ръка. Чувството за отговорност за съжаление на нас българите не ни е приоритет“, коментира Хиндлиян.

„Защо ми е на мен и на организацията, която представлявам, да изпращаме провокатор в сектор А, при положение, че много добре знаем, че нашите приятели от фракцията „Южна девизия“ ще направят така, че ще издънят клуба с глоба или наказание, тъй като целта там е да няма контрол и да си правим каквото си искаме“, коментира Хиндлиян. По думите му, анархията в сектор Б е правела сектора силен през 90-те години, но в момента анархията по стадионите е в ущърб на футбола.

Той коментира и маршрутите за придвижване из града и вкарването на хореографиите. „Вече е назрял моментът, в който хората трябва да разберат някои неща. В сектор Б е имало конфликти между отделни групи хора от много години. Аз също съм бил част от такива конфликти и съм бил „гърчен“ от моите „дърти“, но съм стигнал до там, където се намирам, защото не мрънкам“, подчерта Хиндлиян.

Той разказа за разединението на „синята“ публика. „Свалихме изключително много символи и знамена. Били са заснети. Някакви „доброжелатели“ са ги изпратили на УЕФА, но ние ги свалихме почти мигновено, когато беше даден знак от делегата“, обясни Хиндлиян.

Зрители също се включиха на живо в предаването „Спорно за спорта“ и коментираха двубоя. „За всеки един агиткаджия, ултрас, тези неща са изключително важни – дали подскачат, дали пее“, коментира Хиндлиян. Зрител от Ловеч коментира символите, които показахме в ефира, и обясни, че те са римски.

Чуйте целия разговор с председателя на националния клуб на привържениците на „Левски“ Степан Хиндлиян в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …