вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Степан Хиндлиян разкри кой кара влака в Левски и идва ли нов собственик на „Герена“

Степан Хиндлиян разкри кой кара влака в Левски и идва ли нов собственик на „Герена“

В първия си мач от първия кръг на родното ни първенство „Левски“ не успя да победи „Монтана“, завършвайки 0:0.

Треньорът на сините Любко Петрович забеляза в играта на футболистите си стара слабост – въпреки положенията за гол, не успяват да отбележат.

Това си е наша стара слабост. Проблем, който трябва да се реши. Не съм доволен нито от играта, нито от съдийството… Уважавам всичките си играчи, ще работим заедно и се надявам да започнем да побеждаваме“, подчерта Петрович.

Какво се случва на „Герена“ – коментира пък в студиото на „Спорно за спорта“ Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на сините и член на Управителния съвет на клуба.

„Лошото е, че децата не са виждали голям „Левски“. Това е най-тъжното… Хората са прави да бъдат недоволни, защото това, което се случи вчера, е меко казано несериозно“, категоричен е Хиндлиян.

По думите му е крайно време футболисти, ръководители, акционери, „бащици“ и „карачи на влакове“ да си дадат сметка, че в последните години бе осигурен голям комфорт от страна на привържениците, чието търпение обаче постоянно се изчерпва.

„Всички знаят кой е собственик на „Левски“. Мога да кажа Пеевски, мога да кажа и Бойко Борисов. Той ли е или са и двамата? Аз знам кои хора притежават акциите. Ще видим какво ще се случи на 30 август. Идва ли новият собственик на „Герена“? Гледам всякакви спекулации и упражнения на тази тема. Чух за Михаил Михайлов след изявите на Георги Марков по медиите. А дали е Спас Русев – ще кажа само, че „Виваком“ трябваше да влезе в „Левски“ малко след Нова година, но заради продажбата на компанията това не се случи. Затова мисля, че това визира Георги Марков“, обясни Хиндлиян.

„Нашето участие в УС на „Левски“ не е самоцелно. Негативите са там, че винаги може да бъдат изкривени нещата, че ние участваме в някакво задкулисие, прикриваме далавера или нещо подобно. „Левски“ е много по-прозрачен след напускането на Тодор Батков. Спря се финансирането със заеми след намесата на привържениците и острата ни реакция, че това продължава. Сектор Б е място за мъже, не за ученички, „Герена“ е място за мъже, не за позьори. Така че от привържениците зависи дали „Левски“ ще го има и след сегашния/сегашните собственици, защото просто собствеността все някога се сменя по някакви си причини“, каза още Хиндлиян.

Той коментира и сблъсъка с ЦСКА. „Няма вечно дерби. Има „Левски“ срещу ФК Гости“.

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …