неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Стенограмите за КТБ – не една, а две!

Стенограмите за КТБ – не една, а две!

През седмицата отново се разигра един сюжет с много епизоди и продължения. Става дума за разпореждането на съда една от стенограмите от срещата при президента Росен Плевнелиев за КТБ да бъде разсекретена. Трябва ли да стане това и какво се случва – темата коментира Радан Кънев, който е сред участниците в тогавашната среща на 29 юни 2014 г.

„В тази стенограма няма нищо тайно и неведнъж съм казвал това. Големият защитник, че тя не трябва да се отваря, е президентът Росен Плевнелиев. Факт е, че той ще излезе бял от тази стенограма и няма от какво да се страхува. Не съм съгласен обаче с тезата му, че разговор на Консултативен съвет за национална сигурност не трябва да се разсекретява“, коментира Радан Кънев.

„Има и втора стенограма, за която вече има входирани настоявания да бъде разсекретена. Това е станало на 14 юли“, обясни водещата Люба Кулезич, а Кънев за първи път научи за тази среща, на която не е присъствал.

„На 28 юни медиите гръмнаха, че има предложение за банкова ваканция, тоест да бъдат затворени за определен период. На следващия ден е имало среща в БНБ, след която дойдоха представители на политически партии, участвали в нея. От ГЕРБ дойдоха Борисов и Горанов. Така че, имало е среща в БНБ, на която е решено да няма такава банкова ваканция. На самият Консултативен съвет това решение не е било обсъждано“, обясни Радан Кънев.

„Темата беше дали извън КТБ българската банкова система и стабилна и може да издържи без затваряне на банките. Аз съм убеден, че ако това се беше случило, щяхме да изпаднем в тотална политическа криза“, допълни Кънев.

„Твърдението, че КТБ не е била източвана и е рухнала единствено под натиска на медиите, не е приемливо. Тя беше криминално източвана. Има достатъчно данни за съзнателно, престъпно бездействие на контролните органи, включително на тайните служби“, категоричен е Радан Кънев.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

 1. Аз не вижда защо са изненадани някои хора. Вярно, че едни определени платени журналисти наслагваха точно определено мнение, но за броя на срещите при президента се знаеше още тогава.

 2. Стенограмите и три да бъдат, това няма да промени факта, че парите ги няма и че банката беше източена от създателя си.

 3. Дървосекачът

  Дискретно :
  – вчера Лора (виа Комбина) приложи Вашия подход (‘Покани’ и ги Остави да Си Изкажат Всичко.) и с оня путинофилистик Веско Трампата (тъй де – Марешки) ….и Отново Се видя че Е перфектен !
  ….ерго – давайте ги Наред Вси’наште’, г-це Кулезич/БиАй !
  (Успех !)