понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Спорно за спорта / Стефани Кирякова: Исках да докажа, че резервите са не по-малко важна част от отбора и да защитя тяхното място

Стефани Кирякова: Исках да докажа, че резервите са не по-малко важна част от отбора и да защитя тяхното място

Юни 2016. Европейско първенство по художествена гиманстика. Обстоятелствата налагат резервата Любомира Казанова да влезе по спешност като титуляр в отбора на „златните момичета на България“. Включва се по най-добрия възможен начин и доказва, че резервите са неизменна част от състава на грациите. Април 2018. По същите стъпки тръгва Стефани Кирякова. Отново по спешност тя заема мястото на контузилата се Теодора Александрова. И отново го прави блестящо.

Стефи влиза като титуляр едва няколко седмици преди първото й голямо състезание, но въпреки първоначалния шок, осъзнава, че именно това е чакала от ден първи в националния отбор.

„В първия момент естествено има едно такова притеснение, но в следващия се осъзнах, че аз в действителност тренирах наравно с останали и знаех всяко едно място и бях напълно подготвена да вляза на всяко едно място. Влязох в основния състав, трябваха ми няколко седмици просто, за да се напасна с останалите и нещата вече се получават“, споделя Стефи.

Да се справи с трудностите, сред които най-вече страха от грешки и цялосното психологическо напрежение, й помагат момичетата от отбора. По думите й те застават зад нея и след допусната грешка в Баку. Ден по-късно на финалите след страхотна игра отборът печели златните медали и на двете компзиции, а Стефи започва да мечтае още по-силно.

„Оттук нататък мечтая да затвърдя мястото си в отбора, защото страшно много ми харесва да играя и всичко останало – да бъдем благословени и това е. Най-много ме мотивира това, че сме един отбор и че наистина трябва да направим всичко заедно, трябва да го направим за публиката и за себе си“, заяви гимнастичката

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …