понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Стефан Ташев: Уволнението на Георги Костов е част от разчистването на терена за изборите

Стефан Ташев: Уволнението на Георги Костов е част от разчистването на терена за изборите

Причината за уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов „по молба“ на служебния премиер Огнян Герджиков е политическа и е свързана с изборите, предположи в еМисия България журналистът Стефан Ташев от сайта „Фрогнюз“.

МВР има начини да оказва влияние по време на избори и явно от служебния премиер и вътрешен министър се иска да свършат мръсната работа по разчистване на терена за предсрочния парламентарен вот у нас, смята той.

По информация на Ташев в последните дни на кабинета Борисов-2 много служители на отдела, отговарящ за купуването на гласове във ведомството, са подали молби за напускане или преместване.

Самият пост на главния секретар уж е най-деполитизираният, а всъщност е тъкмо обратното и винаги около него стават драми, както стана и с предишния главен секретар, отбеляза журналистът. Според него това не е пост на професионална фигура, а на надзирател в полза на политиците на власт. По думите му е публична тайна, че всяка седмица Костов е докладвал на бившия премиер Бойко Борисов.

МВР е департизирано, но със силни политически лобита, и при ново ръководство се сменят всички, категоричен е Ташев, според когото битката е за контрола над ведомството и над информацията.

Той обърна внимание и на факта, че за пръв път става дума за уволнение, а не за подадена оставка, а контраобвиненията за оказан натиск от страна на самия Георги Костов върху зам.-министър нарече театър на абсурда.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Все по -гнусно става,тук да се живее