понеделник , 21 май 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Стефан Ташев: Има ли далавери с изпити в Юридическия факултет в СУ?

Стефан Ташев: Има ли далавери с изпити в Юридическия факултет в СУ?

В края на миналата година в два сайта се появи информация и публикации с документи за смущаващи обстоятелства около вземането на изпити в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“.

Има ли далавери с изпити в Правния факултет и какви юристи се възпитават там – коментира Стефан Ташев, журналист в сайта Frognews.bg и автор на материали по казуса.

„Публикациите, които съм пуснал не са една или две, а пет. Но до момента няма адекватен отговор на тях, а само общи приказки за това, което се случва във факултета, а то е скандално. Ние сме публикували с документи, а не анонимно“, обясни Ташев в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Той гарантира, че публикуваните на сайта документи са автентични, а случаите – десетки.

„След публикациите започна масово издирване на къртицата, която е дала информация на медиите“, изтъкна още журналистът.

Според информация, която Стефан Ташев цитира и в материалите си, оценка в Юридическия факултет струва между 800 – 1000 лв.

От предаването „Просто Диков“ потърсиха за коментар представители на Софийския университет, ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и декана на правния факултет проф. Сашо Пенов.

Пиарът на университета Боряна Коларова е изпратила писмен отговор до предаването, в който се казва, че „ръководството на Юридическия факултет и на Софийския университет няма намерение да отговаря на анонимни статии и неверни и недоказани факти“.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …