петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Стефан Софиянски: За смелите решения, страхливия Борисов и необходимостта от евро за България
Sofianski

Стефан Софиянски: За смелите решения, страхливия Борисов и необходимостта от евро за България

Точно 20 години след като заемаше поста служебен премиер и успя да ни измъкне от тежка икономическа криза, Стефан Софиянски разговаря със Сашо Диков за последния служебен кабинет, за перспективите пред новото правителство, за поръчковите дела и визията му какво ни липсва, за да не сме все последни в целия ЕС.

„Служебното правителство нямаше дългосрочна визия. Чест му прави обаче, че повдигна въпроса на еврото. От гледна точка на перспективите ни за развитие в ЕС това е един безспорен приоритет. Някой обаче спря този дебат в началното му развитие“, смята Софиянски.

„В банковите среди са за въвеждането на еврото и това ще стане. Въпросът е да започнем да работим. Три са възможностите – да излезем от борда и да въведем еврото, втората – докато излизаме от борда да въведем еврото и третата – да въведем еврото и да си останем във Валутен борд. Аз мисля, че по-логичния път е първата възможност. Отново обаче подчертавам, че не съм запознат с това в каква степен БНБ би издържала“, обясни икономистът.

„Изборите протекоха добре, така че мисля, че можем да дадем една добра оценка на служебния кабинет. Ако това правителство беше продължило работата си, можеше да има много добри перспективи“, допълни Софиянски.

Вижте целия разговор със Стефан Софиянски във видеото, а следващата неделя очаквайте втора част на интервюто – от 18:30 ч само в ефира на „Просто Диков“!

 

Вижте също

petyakertikova

Би Ай Ти новините на 27 юли – централна емисия

Нови, по-тежки санкции за шофиране в аварийната лента. Ще спре ли това джигите на пътя …

3 Коментари

 1. Коста Димитров

  Сашо, стига си РОВИЛ БОКЛУКА, аман от „спасители“ като този тип и „командира“

 2. Дървосекачът

  За Протокола :
  – както Винаги – Стефчо е Изцяло с ВоистинеДобри Виждания, но И – ИзлишноДоверчив (Хеле пък отн. ‘наште’ !)
  … ТА !, г-н Диков – при следващия брифинг Задължително го Въведете ЗА Двустъпковата !

 3. Браво Софиянски. Не си мръднАл. Същия боклук си си останал. Леко сладкодумен иначе пълен некадърник. Боклук във хубав целофан. Ева ти ла.