понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Стефан Попов: Президентът Тръмп всеки ден прави своеволия и скандализира

Стефан Попов: Президентът Тръмп всеки ден прави своеволия и скандализира

Стефан Попов е изпълнителен директор на института РискМонитор. Доктор по философия и социални науки. Специализирал е в Ню Йорк, Вашингтон и Виена.

Ето какво казва Стефан Попов в студиото на Би Ай Ти за  президента Доналд Тръмп:

„Америка не е имала досега президент с такъв личен стил. Медиите продължават да бъдат изненадани с неговото държание. Габриел, външен министър на Германия казва следното: Има неща, които са доста странни за мен, например като визитата на дъщеря му в Гермния, на която се гледа като на световна звезда. Винаги ме е притеснявало, когато членове на една фамилия, не преминали през избори, са третирани като кралска фамилия. Това намирисва на непотизъм“ – разказва Стефан Попов.

„Това е най-могъщата персонална позиция в света и тази позиция е заета от човек, който всеки ден скандализира всияки. Това се отнася и до хора от неговата партия и до администрацията му“ – смята Попов.

„Това е атакуемо от закона за непотизма, още от времето на Кенеди. Това е заобиколимо, като назначаваш тези хора – твоите роднини, като съветници. Тези съветници са по-важни и от официалните постове, като този на държавания секретар. Това дразни много Републиканската партия“ – смята Попов.

„Външната политика на САЩ се доминира от семейството на Тръмп. Конституцията дава много силна роля на Конгреса в товеа отношение и водещите фигури от там удържат доста Тръмп, но той прави своеволия всеки ден“ – смята Стефан Попов.

Какво още смята Стефан Попов относно първите сто дни на президента Доналд Тръмп, вижте в следното видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Невероятен експерт! На този трябва да му бъдат отнети титлите и дипломите. Too dumb!