петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Стефан Мавродиев събра звезден състав за премиерата на „Иванов“ от Чехов

Стефан Мавродиев събра звезден състав за премиерата на „Иванов“ от Чехов

Нова премиера в Младежкия театър: „Ивaнов“ от Чехов. Легендата на българския театър Стефан Мавродиев, този път в ролята си на режисьор на постановката, е подбрал един звезден актьорски състав: Малин Кръстев, Ивайло Христов, Борис Луканов, Станка Калчева. А историята, която разказват е смешно-тъжна.

Независимо колко добре познавате Чехов, пиесата му „Иванов“ винаги може да ви изненада. Историята на малкия човек без воля и без смисъл на съществуването предизвиква бурни дебати още при написването и през 1887 г. 130 години по-късно пиесата показва проблеми, които и днес не са ни чужди.

„Едно от много важните неща, за което става въпрос, са парите. Още по-важно нещо е фактът на умирането на любовта – какво следва след това у човека?“, смята Стефан Мавродиев.

На сцената ще видим и доайена Борис Луканов, чиито Чехови герои през годините са високо оценени от критиката и публиката. „Като режисьор той трепери за всяко нещо, гледам го как гледа още началните репетиции. Той е нащрек. Готов е със спектакъла и още в самото начало го вижда завършен. Тази всеотдайност на Мавродиев към изкуството е забележителна“, обясни Луканов.

Стефан Мавродиев от години мечтае да постави пиесата. Неговата постановка е динамична, на моменти почти задъхваща. В ролята на Иванов влиза Малин Кръстев, В Лебедев се превъплъщава Ивайло Христов, а Станка Калчева е жена му.

„В един момент осъзнаваш, че реално всички ние сме някакви ивановци в момента в това опростачване на нацията, в този интелектуален геноцид. Ами онова, което става по света? Всичкото това безсмислие на войни. Някак си се уморяваш и си казваш – тая умора от какво се появи? В един момент всичко се срива и се свежда до едно живуркане.“, сподели Малин Кръстев.

Сценограф е Петя Стойкова, а музиката е на Ценко Минкин.

Премиерните спектакли на Иванов са на 7 и 8 октомври в камерната зала на Младежкия театър. Вижте подробности и чуйте разговора с режисьора на постановката Стефан Мавродиев и актьорите Борис Луканов и Малин Кръстев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …