петък , 24 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Стефан Иванов – има ли демократи извън хранилката
04_DIKOV картинка

Стефан Иванов – има ли демократи извън хранилката

Всички десни партии бяха овладени от статуквото. Беше лесно да помиярствам, но избрах другия, по-трудния път.

Това заяви в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти Стефан Иванов, председател на новосформираната политическа партия „Движение демократично действие“ и бивш член на ръководството на СДС.

Според него настоящата власт само си играе на дясно, докато на политическия ни живот е нужно непокорно, автентично дясно и ляво.

„Послушните са в парламента, получават си пая за това и са притеснени от нови политически фактори. Парадокс е, че у нас парламентарно представените не се борят да изместят управляващите, а да им станат коалиционни партньори.

Цялата конструкция в момента е такава, че управлението си е намерило единствено приятели в парламента. Има поне няколко парламентарни групи, които са готови – ако някой изпадне от властта – да заемат мястото му“, коментира Иванов.

Той обаче прогнозира много сериозни промени в политическата ни среда до няколко години.

Стефан Иванов потвърди, че още държи на думите си отпреди година, че Реформаторския блок са „пуделчетата на ГЕРБ“.

„Още тогава, като гражданско сдружение, имахме покана да участваме е блока, но отказахме понеже това е политически пачуърк. Там се събраха немислими хора. Единствената цел беше да прескочат 4-процентната бариера“.

Той посочи, че е необяснимо как уж дясно управление е изтеглило по думите му повече държавен дълг, отколкото Живковата народна република. „Най-големият и скриван проблем е, че запушват стари дупки и просто си купуват политическо време – нещо което правят панически леви правителства“.

Запитан за състоянието на СДС под ръководството на Божидар Лукарски в момента, той казва, че му е много тъжно да говори за това. И го определя като „търговия на мощи“. Не съм си представял по-тъжен край за СДС, добавя Иванов.

Преди дни партия „Движение демократично действие“ организира и първия от години насам политически протест у нас – срещу здравната реформа и управлението на министър Петър Москов. Според Иванов е много странно и нездравословно у нас да няма политически протести, да няма парламентарна опозиция.

Според него министър Москов е нужен на премиера Бойко Борисов единствено за да внася раздор в РБ.
Чуйте целия разговор:

Вижте също

DIKOV_PEINCHEV картинка

Да си номер едно в света – Ивайло Пенчев за цената на успеха

Съоснователят и мажоритарен собственик на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обвини наскоро в отворено писмо шефовете на …

Един коментар

  1. бай Гроздан

    На Стефан Иванов ли да вярвам или на професор Начев? проф. Генчо Начев: Смисълът на реформата е където и да са в България пациентите, да са равнопоставени и да няма втора ръка пациенти.